Jonsvatnet rundt med sykkel

Jonsvatnet

Leter du etter en litt lengre sykkelrunde i Trondheim? Kanskje du foretrekker å sykle utenfor bysentrum i naturskjønne omgivelser på grusvei?

Jonsvatnet er Trondheims største innsjø, og ligger ca. 17 km sørøst for bysentrum. Innsjøen er kommunens drikkevannskilde, og det er derfor forbudt å fiske eller bade i vannet. Det er også restriksjoner mot camping og bruk av motorbåt på innsjøen. Området er imidlertid svært populært for sykling, og runden rundt hele Jonsvatnet foregår både på asfalt- og grusvei.

Jonsvatnet består av tre bassengområder; Litlvatnet, Storvatnet og Kilvatnet.

Hele runden rundt Jonsvatnet via Bratsberg er ca. 40 km lang, og består av kupert og variert terreng. Ønsker du en litt kortere sykkeltur, velger du Fv 877 forbi Litlvatnet. Denne strekningen er 26 km, og kalles “kortversjonen”.

Et flott startpunkt er Dragvoll, som ligger 6,7 km sørøst for Trondheim bysentrum.

Herfra sykler du Jonsvannsveien til du kommer frem til Fv 875. Denne befinner seg på sørsiden av Jonsvatnet. Veien går videre mot Bratsberg, og du kan ta av ved Bratsbergvegen til Fv 877 (kortversjonen).

Fv 877 ender opp ved Jonsvannsveien, og herfra sykler du samme vei tilbake til Dragvoll.

Foretrekker du en lengre sykkelrunde, kan du alternativt fortsette til Bratsberg, følge Bratsbergvegen til Utleirvegen mot Risvollan. Deretter passerer du Steinan, og følger veien tilbake til Dragvoll.

Jonsvatnet rundt egner seg spesielt godt for terrengsykling på grunn av grusdekket. Man kan velge runden som en treningstur på sykkel eller som en heldags familietur. Tar man med barn på runden, bør man ha med seg niste og drikke. Det er flere steder langs strekningen man kan stoppe for å ta en pause.

http://www.tofa.no/sider/tekst.asp?side=345

Back To Top