Anbefalte treningsturer i Trondheim på sykkel

trondheim sykkel

Er du en erfaren syklist med relativt god kondisjon? Kanskje du ønsker å bruke sykkel som treningsform, og trenger tips til flotte landeveisruter i Trondheim og omegn?

Sykling er en mer skånsom mosjonsform enn f.eks. løping, da man unngår å belaste knær og ankler i form av støt og slag. Trener du regelmessig på sykkel, vil både kondisjonen og muskelstyrken bli bedre.

Hvordan komme i form raskest mulig på sykkel

Har du brukbar kondis i utgangspunktet, kan du raskt forbedre dine prestasjoner på sykkel med hard intervalltrening. Sykler du for eksempel en times tid, kan du øke tempoet hvert 10. minutt. I pausene sykler du i moderat tempo. Start for eksempel med 5 tempo-økninger i 30 sekunder på en av dine sykkelrunder. Neste uke kan du øke til hyppigere intervaller, men ikke slik at du blir totalt utmattet.

Alternativt kan du velge sykkelruter som har korte, bratte bakker. Her er det snakk om bakker som du kan sykle opp på 10 – 30 sekunder. Gevinsten er at bakkene gjør deg sterkere.

Husk å planlegge sykkeltreningen, slik at du øker lengden og intensiteten på sykkelturene gradvis. Bruk tid på å bygge opp formen, og ikke glem at kroppen også må få tid til å hvile innimellom. Overtrening gjør mer skade enn nytte.

Her kan du lese om noen populære treningsrunder på sykkel i og rundt Trondheim:

bratsbergrundenBratsbergrunden

Bratsbergrunden er en variert strekning på 24 km, og egner seg bra for landeveissykling. Det er stort sett lite biltrafikk på runden, og man kan tidvis holde god fart.

Start ved Steinan – ca. 6,5 km sørøst for Trondheim bysentrum. Herfra sykler man i retning Utleira og videre til Bjørkmyr. Deretter starter stigningen opp mot Bratsberg og forbi Solbakken Skole. Man passerer Jonsvatnet før man kommer til skolen. Følg Jonsvannsvegen til man kommer tilbake til Steinan.

Bratsbergrunden har en total stigning på 255 meter.

Byneset rundt

Byneset rundt er en svært populær treningsrunde for syklister i Trondheim. Sykkel-strekningen er på 42,6 km, og runden byr på en stigning fra 35 – 193 meter i løpet av de 13 første km. Ellers har treningsrunden mange flate strekninger med få bakker, og man passerer landlig vakker natur med fin utsikt over fjorden.

Start på Tempe, 3,2 km sør for Trondheim bysentrum, og fortsett mot Sluppen Bru og videre opp mot Bjørndalen. Når man kommer til Heimdal sykler man mot Lundåsen, og deretter til Ringvål. Sykkelturen går videre til Spongdal og ned til Flakk.

Fra Flakk følger man veien til Ila, og deretter mot Øya. Fra Øya sykler man tilbake til Tempevegen.

Back To Top